Diskuse

Nový článek

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

basata

19. 4. 2012 0:15
Mýliti se je lidské...

Pro pana autora je přání otcem myšlenky...

1 0
možnosti
AL

nechci vyrusovat

19. 4. 2012 0:05
Pane autore, to je paskvil ....

Obtěžujte se pročíst diskuzi, poučíte se, co jste napsal za nesmysly! .Rv

;-D;-D;-D

1 0
možnosti
DB

Danik.b

18. 4. 2012 22:47
Protiústavní?

Ať se na to dívám z jakékoli strany a opravdu se snažím v ústavním pořádku nalézt podporu pro Váš argument, nic protiústavního na tom bohužel nevidím...

2 0
možnosti

studánka

19. 4. 2012 7:33
Re: Protiústavní?

Nic protiústavního zde ani vidět nemůžete, protože ani ústava, ani žádná jiná právní norma neupravují samotný vznik povolebních koalic politických stran, ze kterých vychází moc výkonná - vláda.Žádný koaliční povolební program není předmětem voleb a žádná povolební koalice tedy nevychází z vůle ani jednoho občana. Tedy, tvorba povolebních koalic není žádným zákonem či jinou právní normou upravena a koalice jsou tak nelegální a nelegitimní. Na vině tohoto všeho je systém voleb podle poměrného zastoupení, který není schopen vygenerovat vládu potřebné většinové vůle občanů. Jen a pouze tady je zakopán onen pes.

0 0
možnosti
D

Drmba

18. 4. 2012 22:35
Jaká je jednotka primitivismu?

Autor o sobě říká: "Čtenářům chci nabídnout především úžasné objevy pro 21.století i pro několik těch následujících. Často si rýpnu i do naší domácí politiky a to jak do té pravé tak do té levé. Podle toho, která mi zrovna bude připadat poněkud primitivní.

Když si však normální člověk přečte Přeučilův článek, musí se ptát, proč právě tímto způsobem vyjadřuje svůj stav mysli v podmínkách demokracie. Zajímalo by mě, vzhledem k jeho věku dle fotografie, kolik obdobných názorů napsal Štrougalovi nebo Husákovi.

Je také zajímavé, kolik lidí dále rozvíjí Přeučilovi myšlenky. Všechno je to trochu mimo mísu....8-o

Každý má nějakého koníčka. Tak tedy pište klidně dál, když Vám bude něco připadat "poněkud primitivní".... A hlavně si ujasněte podstatu primitivismu. Možná, že problém, který komentujete je nad Vaše rozlišovací schopnosti.

4 0
možnosti
LK

Liberální konzervativec

18. 4. 2012 23:41
Re: Jaká je jednotka primitivismu?

R^R^R^R^

1 0
možnosti
I

Inzheim

18. 4. 2012 22:17
Tak asi

máme málo řemeslníků, zato moře odborníků na ústavu, máme moc málo poctivců, zato moře zlodějů. On sice konkrétně nic neví, ale slyšel, domýšlí se, a přeje si, aby pan XY byl vyhozen, rozčtvrcen a nastoupil za něj nějaký anděl Dobroslav, který vrátí soudruhům svatozář ze samých sympatických a humánních zásluh.

Rozumný politik to má v tom českém, nenávistném guláši velmi těžké.

1 0
možnosti
ZMAP

Z mechu a pazdeří

18. 4. 2012 21:51
Premiér i Peak mi přijdou vypočítaví, bezcharakterní, rád

bych se mýlil. VV byli dobří, dokud byli potřeba. Postupnou diverzí zvenčí pomocí kukaččích vajec či pátých kolon jako Kočí nejdřív stranu oslabili. Pak se podařilo přesvědčit i další poslance, že VV jsou mrtvé a oni by měli loď opustit. Já bych celkem bral řadu argumentů paní Peake. Až na jednu věc. Sice, za pár týdnů tu měly být nové volby. Mohla by vyhrát předsednictví. Proč se o to nejprve nepokusila? Pokud ta strana je dobrá, resp. její program a jen bylo nedemokratické vedení či zákulisní vliv Bárty. Myslím, že ona jako předsedkyně by se dokázala vlivu odsouzeného Bárty ubránit snadno. Ale ani to nezkusila, radši se trhla. To vypadá na spolupráci s někým z venčí, kdo slíbil další uplatnění, až loď půjde ke dnu ...

5 0
možnosti
O

okmnbhuij

18. 4. 2012 21:14
?!?!?

Přečtěte si Ústavu a zkuste to znovu...

Premiér se klidně může projít po Hlavním nádraží a vybrat z místních bezdomovců svou budoucí vládu... Druhou věcí je, jestli mu ji odkýve PS...

8 0
možnosti
VH

Stará kára

18. 4. 2012 22:01
Re: ?!?!?

Jo - a před tím se může tamtéž projít prezident (už ho vidím) a stejným spůsobem vybrat premiéra. A bylo by to v souladu s ústavou.

0 0
možnosti
KM

Karel moudrý

18. 4. 2012 20:59
partajní koalice

Jak může " premiér " korektně a čistě rozhodovat, když mu na záda dýchá partajní místopředseda Drobil ? Ten Drobil, který plánoval ukrást půl miliardy a jehož kauzu právě premiér a jeho kamarila zametli pod koberec ? A to ještě málo víme o aktivitách vykroužkovaného Langra a dalších šíbrů vládní stran, mající z ostudy kabát.

3 0
možnosti
MS

milan166473

18. 4. 2012 20:38
Může

tu někdo"kovaný v ústavě" vysvětlit jak nyní funguje koalice?Budou ODS a TOP09 uzavírat koalici s každým odpadlíkem veverek?Jak může fungovat poslanec zvolený za určitou stranu,ve straně či skupince jiné /zrovna nyní nevím kolik voličů dalo té ženě hlas k tomu aby tu platformu ustavila?/.Už v minulosti se toto stalo a zdá se mi to podivné,nechat se zvolit někam a pracovat pro něco jiného.Ale nepřekvapuje mě to.Dnes je zcela normální "COKOLI".:-)[>-]

1 0
možnosti
IP4

IQ pouhých 41

18. 4. 2012 21:26
Re: Může

Ustava nic jako "koalice" nejspis vubec nezna. Tam se jede ciste v rovine duvera/neduvera PS.

2 0
možnosti
JN

golem3

18. 4. 2012 19:51
kolik vám Bárta půjčil

?

1 0
možnosti
  • Počet článků 134
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4405x
Osm let jsem šéfoval nejpopulárnější měsíčník o vědě a technice 21. STOLETÍ, který má úctyhodných 380 000 čtenářů, jako šéfredaktor jsem rozjížděl 2 roky časopis EPOCHA a poté řídil PANORAMU 21. STOLETÍ.Nedávno jsem převzal šéfredaktorskou pozici v novém časopise SVĚT NA DLANI. Mimo to jsem ještě šéfredaktorem časopisu 21. STOLETÍ MOZKOVNA. To vše ve vydavatelství RF HOBBY. Cestuji po našich luzích i po vzdálených zemích a to jak reálně, tak po internetu. Snažím se českému čtenáři představit to nejlepší, co vymyslely moudré hlavy, kterých je u nás i ve světě habaděj.