Diskuse

Nový článek

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

sarumánek

19. 4. 2012 10:38
ubohost

Nejen, že neznáte Ústavu, nejenže nevíte, že Nečas hodlá koaliční smlouvu s VV zcela legálně vypovědět, takže už nebude oficiálně součástí koalice, nejenže označujete jako přeběhlictví přechod od koalice ke koalici a od plnění programu VV k plnění programu VV - vy dokonce ani nevíte, že ta paní se jmenuje Karolína Peake. Je tedy sice hezké, že díky hloupoučkému titulku klikne na váš blog mnohem více čtenářů, na druhou stranu se však o to více čtenářů dozví, že jste jenom hloupý tlučhuba, což asi nebylo vaším úmyslem.

11 0
možnosti
B

barnabas.imax.collins

19. 4. 2012 10:53
Re: ubohost

R^

0 0
možnosti
AT

pája_

19. 4. 2012 10:28
Tak jsem si teď poctivě ústavu přečetl

Přeučile, Přeučile, mluvíme o stejné ústavě? ;-D

A koukám, že redaktor, který tento blog nacpal na titulní stránku má v ústavách taky hokej

1 0
možnosti
AT

pája_

19. 4. 2012 10:43
Re: Tak jsem si teď poctivě ústavu přečetl

... tak už si to asi přečetl i redaktor. Ta hysterická slátanina je už pryč z titulní strany a pomalu se propadá tam kam patří

0 0
možnosti
J

jahr

19. 4. 2012 9:30
tak tady končím!

Pan Přeučil ve svém blogu prokazatelně  lže a přesto je jeho karma tam kde je?!!!!!!!!;-(

Každý at si to přebere....

4 0
možnosti
AT

pája_

19. 4. 2012 10:26
Re: tak tady končím!

Pan Přeučil dobře ví, že spousta lidí čte jenom titulky a už se moc nezabývají obsahem blogu. A věta "Nečas porušuje ústavu" je mnohem údernější než třeba "NEčas pokračuje ve vládě s přeběhlíky" . I když je to lež. ;-D

0 0
možnosti
TJ

Terka_acs

19. 4. 2012 9:30
Haha

Tak teď jste to panu premiérovi nandal ;-D

0 0
možnosti
JA

pefben2

19. 4. 2012 9:29
Vy jste ale komik!

Zkuste si tu Ústavu alespoň přečíst. Alespoň jednou, prosím! RvRv;-D

2 0
možnosti
B

barnabas.imax.collins

19. 4. 2012 8:43
níže v diskusi celkem jasně vše vyřčeno

Hvězdáři Přeučile, aspirujete na klauna roku. Zkusti ti tu Ústavu nejdřív přečíst :-/

2 0
možnosti
C

chill

19. 4. 2012 9:08
Re: níže v diskusi celkem jasně vše vyřčeno

No, kocourku, protiústavní chování Nečase a Karpík možná není, ale co takhle slova jako morálka, čest, slušnost, poctivost, ideje - to vše nad koryto, funkce, prebendy, výhody, 200 mio na tajných kontech, apod? To je nic? Odpovědnost voličům VV - to je nic? Na to se nehraje? VV fungovaly vždy na bázi interních referend - koho se Karpík ptala na legitimitu svého kroku, chování? Když nesouhlasí s programem a vedením strany, za kterou byla do PS zvolena, není problém, může složit mandát a zmizet z PS, v tom jí a jejím inteligentním kudlákům do zad nikdo nebrání! Ona ovšem jenom lpí na funkci a nechce se nechat vyhnat od koryta? Jaké zvířátko to připomíná?????????????

0 0
možnosti
RC

josefbad

19. 4. 2012 8:25
kdo chce psat bit, hul si najde

Muzete mi prosim citovat jaky clanek Ustavy premier porusuje?

4 0
možnosti
PL

lukes.p

19. 4. 2012 7:40
Bohužel,

protiústavní to rozhodně není a dokonce by ani nebylo ve Vašem příkladě s partou Hic! Pokud byl premiér řádně jmenován prezidentem a dostal pro svoji vládu v parlamentu důvěru, může vládnout v podstatě až do nástupu nové vlády (i v demisi), není ale pravda, že by zdenehrály roli volby, vláda totiž odpovídá Parlamentu a ten může vyslovit vládě nedůvěru...Takže na současném stavu není nic protiústavního

0 0
možnosti
PL

lukes.p

19. 4. 2012 7:36
Bohužel,

0 0
možnosti

studánka

19. 4. 2012 7:24
Máte pravdu, pane Přeučile!

Ovšem pokuste se najít prapůvod tohoto stavu.ČR o sobě tvrdí,že je právním státem. Podle slovníku cizích slov význam slova "legální" je  zákonný,ve shodě s právním řádem."Legitimní" -právně uznávaný,zákonný,založený na zákonném oprávnění.Žádný zákon,ani jiná právní norma neurčuje způsob tvorby ani vznik jakýchkoliv povolebních koalic. Z toho jednoznačně vyplývá,že jakékoliv povolební koalice nesplňovaly význam výše uvedených pojmů a byly a jsou tedy nelegální a nelegitimní.Nelegální a nelegitimní věci však v právním státě nesmí být. Ale ony jsou a ČR tedy není právním státem.Logika,nic jiného.Tvorba povolebních koalic  je v ČR sprostým handlem o mocenské posty a legitimitu jim nedává ani jeden volič, protože tyto koalice, ani jejich programy nevolí. Nejsou totiž předmětem voleb. Pouze a jen proto dochází nejen u nás k onomu trapnému a směšnému dění, dojde-li kterákoliv koaliční strana k dojmu, že jsou jí upírány některé z vyhandlovaných mocenských postů. A o tom to všechno je.

0 0
možnosti
M

Muzzlinka

19. 4. 2012 8:25
Re: Máte pravdu, pane Přeučile!

Ústava ani žádný zákon vznik a fungování koalic neřeší. A v právním státu co není zakázáno, je povoleno. Takže současný stav je naprosto legální - v souladu s právním řádem tohoto státu. Vláda totiž nemá s politickými stranami nic společného. Jsou to občané ČR, jmenovaní prezidentem na návrh premiéra (s výjimkou premiéra samotného, toho si prezident vybírá sám). Vláda vládne na základě důvěry parlamentu ČR. A až tady se do toho motají politické strany, které prostřednictvím svých členů - poslanců, buď deklarují podporu vládě nebo jsou proti jejímu programu. Koalice je pak naprosto dobrovolná dohoda dvou či více politických stran, že budou koordinovat svou politiku vůči vládě. Koalice tak může vládu podporovat, ale také může být koalice opozičních stran.

Tradičně se za koaliční považují strany, ze kterých byl vybrán alespoň jeden ministr vlády. Ale nemusí to tak být. Jsou demokratické státy, kde se na koalici podílí i strany, které ve vládě ministry nemají.

0 0
možnosti
  • Počet článků 134
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4405x
Osm let jsem šéfoval nejpopulárnější měsíčník o vědě a technice 21. STOLETÍ, který má úctyhodných 380 000 čtenářů, jako šéfredaktor jsem rozjížděl 2 roky časopis EPOCHA a poté řídil PANORAMU 21. STOLETÍ.Nedávno jsem převzal šéfredaktorskou pozici v novém časopise SVĚT NA DLANI. Mimo to jsem ještě šéfredaktorem časopisu 21. STOLETÍ MOZKOVNA. To vše ve vydavatelství RF HOBBY. Cestuji po našich luzích i po vzdálených zemích a to jak reálně, tak po internetu. Snažím se českému čtenáři představit to nejlepší, co vymyslely moudré hlavy, kterých je u nás i ve světě habaděj.