Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

martop

2. 9. 2009 10:40
Hm

Podíval jsem na stránky 21. století a nestačil jsem se divit. Hyeny dostaly chuť na lidské plody v chemických baňkách. Větší porušení novinářské eitky snad ani neexistuje. No, ale ona prodává obálka a že někomu přijde pohled na lidský plod hnusný? To je jedno. Navíc máte na stránkách reklamu jedné lichvářské firmy. Taky etické, ale co by hlasatel morálky neudělal pro pěníze, že ano. Co Melčák, není to Váš příbuzný. Tillan

0 0
možnosti
PP

Hvězdář

2. 9. 2009 11:38
Re: Hm

O hyenách píšete vy. V 21. STOLETÍ o nich není ani slovo! . A co vám vadí na lidském plodu? Mně připadá krásný!;-D

0 0
možnosti
MK

mrwn

2. 9. 2009 9:18
já bych to tak kategoricky neviděl

Prostě satira a karikatura, jsou normální prostředky které noviny používají. Chápu, že míra a přijatelnost té satiry je individuální. to co se někomu zdá nepřijatelné, může druhému přijít naopak osvěžující a vtipné. Mě zrovna tahle obálka přišla jako něco docela light. Nesouhlasil bych ale úplně s tvrzením, že Paroubek nezneužívá těhotenství své ženy. On toho dovede v určitých chvílích velmi účelově využít. Zrovna ta kauza kdy paní Petru odvezli po přečtení tohoto článku do nemocnice. Paní je v rizikovém těhotenství a v době největších veder obráží s manželem předvolební setkání. Asi by se měla více šetřit, ale za její kolabs může článek v v Reflexu ...

0 0
možnosti
MK

mrwn

2. 9. 2009 9:19
dokončení

No - přijde mi to přitažené za vlasy. Na té fotce se pí Paroubková neodhaluje a její manžel byl karikován už daleko ostřeji. Imho ale proč z toho nevytřískat trochu předvolebním bodíků, zahrát na citlivou strunu dovolávající se solidarity s trpící těhulkou a manželkou a zahrát na strunu nepřejících médií, které jen Jiřího očerňují. Reflex tajk zvyšuje svůj prodej a je jen na jeho čtenářích, zda ho koupí a trend podpoří nebo ne. Podle mě legitimní přístup. Na co hraje pan Paroubek?

0 0
možnosti
PS

Pavel Skramlík

2. 9. 2009 1:25
Bravo!

Pane kolego, bravo! Váš článek je férový úsudek slušného člověka a novináře, který se nikam nenaklání. Máme s nakláněním své zkušenosti a proto dneska jsme tam, kde jsme a nejsme tam, kde jsme byli. Díky. Pavel Skramlík R^

0 0
možnosti
PP

Hvězdář

2. 9. 2009 9:52
Re: Bravo!

Díky pane kolego za podporu. Jelikož jsme oba z fochu, víme, že s obálkou je to jako s houbami. Ty jsou všechny jedlé, ale některé pouze jednou. S obálkou je to stejné. Víme, že obálka prodává, ale některá také jen jednou. Pak se člověk podívá na obsah a skončí s dotyčnou tiskovinou. Jak jste pochopil z mého příspěvku, jde mi o hrubost a falešnou, ryze účelovou satiru, kterou někteří novináři už považují za běžnou. A je mi jedno, zda míří na modré, oranžové, nebo zelené. Ostatně je to odraz celé společnosti, od největších špiček směrem dolů. Největší problém je, že si někteří naši kolegové pletou právě kritiku a inteligentní satiru s urážkami a sprosťáctvím. 

Zdraví Pavel Přeučil;-)

0 0
možnosti
AM

Tony I.

1. 9. 2009 19:09
Chybí etika a inteligence

Nemám co bych k tomuto článku řekl, neboť toho tu bylo napsáno až až, ale s panem Přeučilem naprosto souhlasím. Novinářská etika a etika pisálků z bulvárního tisku, a nyní i Reflexu, je velice rozdílná a pravděpodobně se zde také jedná nesouměřitelná IQ.

0 0
možnosti
Š

šeřík

2. 9. 2009 7:19
Re: Chybí etika a inteligence

R^100% souhlas. Celá naše rodina čte 21.století  - to má úroveň!

0 0
možnosti
AN

ort

1. 9. 2009 17:14
J

Souhlas s Vámi, pane Přeučile a karmaR^

0 0
možnosti
AN

ort

1. 9. 2009 17:13
J

0 0
možnosti
A

Alkoj

1. 9. 2009 17:09
vas anzor vam neberu

ale pripada mi trosku staromodni. jedine obalka proda casopis, nelze se spolehat na to, ze vam casopis koupi jen priznivci, je treba na nej upozornit a to se dari! nektere veci jsou tam prehnane, ale ve spouste veci nazyvaji problemy pravymi jmeny a poukazuji vecnymi argumenty. pro nekoho je to holt silna kava, ma rad usedle nic nerikajici clanky. rozhodne bych nesrovnaval RX s Bleskem nebo AHA, to je asi jako kdyz Jandak prirovna spoluobcany k SS :)

0 0
možnosti
AN

ort

1. 9. 2009 17:18
Re: vas anzor vam neberu

To jste si nějak popletl, spoluobčany k SS nepřirovnával, pořádně si článek přečtěte

0 0
možnosti
RJ

molok

1. 9. 2009 12:37
Česká mediální scéna je pravicová

(tedy drtivá většina médií) a možná je to tak dobře, jinak být to vyrovnané, máme tu vládu levice donekonečna, a vláda jedné strany je horší než cokoliv jiného. Možná by bylo sice lepší, kdyby média svouji politickou profilaci přiznala, tak jak je to běžné na západě, kde jsou paradoxně o to více objektivnější a má pak také větší váhu, když levicové médium kritizuje levicového politika nebo naopak. Na tomto pozadí bych tedy neodsuzoval média, že se se stejnou vervou nepouští do jiných párů a obhajujících manželek (nedokážu si např. představit, co by vzniklo za koláž a články, kdyby Paroubková četla láskyplný dopis Paroubkovi od syna), takže bych tuto část argumentace nechal stranou. Bavil bych se jen o etické hranici svobody slova. Je to sice pro každého subjektivní věc, ale mě koláž s Paroubkem připadá poměrně dobrá (také ani nevím, kterého levicového politika by mělo nějak více ranit srovnání s Lennonem), za hranicí vkusu mě přijde hitlerovská koláž s Rathem ...

0 0
možnosti
RJ

molok

1. 9. 2009 12:40
Re: Česká mediální scéna je pravicová

... a to z důvodu dnes tak rádo používaného relativizování. Neberu teď v potaz zmiňovanou pravicově profilovanou mediální scénu a že za fašistické výroky si Topolánek podobnou koláž nezasloužil, nezasloužil by si ji totiž žádný politik. A to říkám i v případě, že naši politici jsou snad jedni z nejhorších v Evropě a lidé jako Rath, Topolánek nebo Paroubek jsou opravdovým vrcholem špatného vzorce chování. Jde tady o totiž o tu relativizaci politiky tj. srovnáváním jakéhokoliv současného politika s největším masovým vrahem všech dob, který má na svědomí desítky miliónů mrtvých, je už konečná fáze popření jakékoliv snahy, aby média reflektovala skutečnost. S takovými kolážemi už můžeme kohokoliv označit za cokoliv bez toho, aby se někdo zamyslel nad podstatou problému a tím, v jaké době např. ve srovnání s fašistickým Německem vlastně žijeme. Reflex byla stále je můj nejoblíbejnější plátek, musím ale bohužel souhlasit, že s novým vedením se Reflex bulvarizuje nejen v politických tématech

0 0
možnosti
DA

don Alojz

1. 9. 2009 12:23
hjkl

Já mám pocit pane Přeučile,že máte na své názory právo a kdybyste se je náhodou rozhodl šířit někde v hospodě,nejspíš by Vám přilétl pohlavek. Užívejte spokojeně podzim života a brblání nechte do parku.

0 0
možnosti
H

heteroping

1. 9. 2009 11:24
Ševče drž se svého kopyta...

aneb raději se zaměřte na šéfování překladatelského měsíčníku s minimem autorských článků, než na kritiku autorských časopisů, které narozdíl od toho vašeho plátku přicházejí s přidanou hodnotou, a to jakoukoliv...!!

0 0
možnosti
PP

Hvězdář

1. 9. 2009 11:29
Re: Ševče drž se svého kopyta...

Je vidět, že jste 21. STOLETÍ nikdy neměl v ruce. V časopise je plných 100% článků autorských, překlady v něm vůbec nenajdete. Na rozdíl např. od 100 + 1, kde je to naopak!!!!!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 134
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4405x
Osm let jsem šéfoval nejpopulárnější měsíčník o vědě a technice 21. STOLETÍ, který má úctyhodných 380 000 čtenářů, jako šéfredaktor jsem rozjížděl 2 roky časopis EPOCHA a poté řídil PANORAMU 21. STOLETÍ.Nedávno jsem převzal šéfredaktorskou pozici v novém časopise SVĚT NA DLANI. Mimo to jsem ještě šéfredaktorem časopisu 21. STOLETÍ MOZKOVNA. To vše ve vydavatelství RF HOBBY. Cestuji po našich luzích i po vzdálených zemích a to jak reálně, tak po internetu. Snažím se českému čtenáři představit to nejlepší, co vymyslely moudré hlavy, kterých je u nás i ve světě habaděj.