Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

tomas68

8. 9. 2009 19:13
potenciální nebezpečí multikulturní společnosti

jednim slovem "xenofobie".

0 0
možnosti

Mychal.B

9. 5. 2010 20:59
Re: potenciální nebezpečí multikulturní společnosti

Xenofobie je nám vrozená a od minulosti až doteď zajistila jednotlivým skupinám lidského druhu přežití.

0 0
možnosti

davidh2002@volny.cz

16. 6. 2009 13:45
aby odešel?

Aby Paroubek odešel, na to nemá koule. Je to zakomplexovaný mocipán.

Přesně jak píšete - upřednostňuje sebe, před vším ostatním.

A to jsem ČSSD kdysi volil, to ovšem ještě nezasedl záchodové prkýnko ČSSD Paroubek a celé ho nezesr.l..

0 0
možnosti

lynxxx

16. 6. 2009 0:31
Socialismus a Paroubek?

Když se přežene míra podpory, míra mocenského ovlivňování či výše zdanění, vzniká nerovnováha na trhu, vzniká neefektivnost, vzniká socialismus. Trh je hodnota, která se musí chránit, pěstovat. Nic lepšího se nedá pro fungování lidí ve společnosti najít.

Míra zásahů státu/politiků/moci všeho druhu musí být menší než malá, jinak dojde ke karambolu (vč. současné krize). Proto nesmí být nic zcela zadarmo a nikdo nesmí být nepřiměřeně zdaněn (případně až okraden), nikdo nesmí mít přílišnou moc. To vše je socialismus - původce všeho společenského zla.

Socialismus je nebezpečnou ideologií sám o sobě a Paroubek je jen šmudla, co si ji bere do huby pro dosažení svých cílů. Myslíte si, že je chyba v Paroubkovi? Haha. Paroubek je jen plod socialismu - zhoubný výrůstek.

Kýžené snové socialistické reality nikdy nebylo ani nebude dosaženo (ani ve Švédsku). Je to lež sama o sobě. Nirvána je v trhu, ne v bezmezném přerozdělování.

0 0
možnosti

Alcator

15. 6. 2009 18:14
Tvých pět zásadních důvodů

Tvých pět zásadních důvodů je ve skutečností jedno velké nic.

Neuvedl jsi ani jediný důvod, natož pak "zásadní".

Uvedl jsi jakési domněnky, založené na bůh ví čem, případně velmi sporná hesla. Například netuším, kde jsi dospěl k názoru, že "jde-li J.P. o blaho země, musí odstoupit". Co to je za hovadinu? Extrapolováno: "Jde-li politikovi o blaho země, musí přestat být politikem, protože jen politik má možnost budoucnost nějak ovlivnit." ???

0 0
možnosti

Hvězdář

15. 6. 2009 21:39
Re: Tvých pět zásadních důvodů

Za prvé, nevím od kdy si tykáme, s kdejakým nýmandem to nemám ve zvyku.

Za druhé, tzv. domněnky jsou jasné i průměrně inteligentnímu člověku.

Za třetí, politik má povinnost nadřadit blaho země nad své osobní zájmy. Pokud to neudělá, není politikem, ale korytářem.

AutorRv

0 0
možnosti

deméter

15. 6. 2009 15:51
kdyz odstoupi paroubek

nastopi rath, to pak bude masakr! samy zaloby...zalobnicek jeden Rv

0 0
možnosti

Rafaelou

15. 6. 2009 15:16
ne se vším se dá souhlasit...

Ano Jyrka je záhubou pro ČSSD a měl by opravdu odstoupit .Program této strany je silně levicový a jen to,že v této zemi nikdo neví jak vypadá taková levice a mylně ji zaměňuje s komunisty mu to prochází.Presentace kterou zvolil,jeho povýšené chování se může zalíbit těm kteří čekají na sociální dávky a doufají,že by se alespoň něco mohlo vrátit do dob kdy byla povinnost pracovat a ne spousta nezaměstnaných.Jenže tak jako nelze vstoupit dvakrát do jedné řeky nevrátí se ani tyto "jistoty".Líbivá politika bohatým brát a chudým dávat fungovala snad za Jánošíka a kdo ví jestli.Bohužel se najde spousta lidí všeho věku která na to slyší.Paroubkovi nejde ani tak o prosazení tohoto programu jako spíš o to aby se zapsal do dějin .K W.Churchilovi má daleko,předsednictví EU ho minulo a to,že svrhnul vládu to není věc která se bude někde dobře presentovat.Nezbývá mu nic jiného než vyhrát volby do PSČR.Jinak skončí někde na Vysočině vedle M.Zemana a mohou společně objímat stromy.

0 0
možnosti

Diskutervas

15. 6. 2009 19:18
Re: ne se vším se dá souhlasit...

Co se týče rétoriky, tak silně levicovou až  pro někoho komunistickou rétoriku mají i sociálnědemokratické strany na Západě.

0 0
možnosti

Diskutervas

14. 6. 2009 19:40
A abych napsal taky něco k programu

Proč volím ČSSD by se dalo shrnout vlastně asi do 4 bodů.

1) je to soidární zdravotnictví - to jest bez přímých plateb. Každý by měl mít nárok na co nejkvalitnější péči, bez ohledu na jeho sociální postavení. To je hlas srdce a srdce , jak víme, bije nalevo. Takže nedostatek peněz ve zdravotnictví raději řešit zvýšením zdravotní daně než přímými platbami.

2) školství jako veřejná služba - to jest opět bez přímých plateb - to jest bez školného.

3) sociální systém jakožto nástroj k zajištění důstojnosti člověka a sociální spravedlnosti. Je možno diskutovat o zvýšení motivace, např. o veřejných pracích, ale sociální charakter státu je třeba zachovat.

4) důchodový systém založený na státním pilíři - víme , jak zhodnocují , resp. znehodnocují úspory soukromé penzijní fondy. ; Možná se mnou nebudete souhlasit, ale J. P. dle mého názoru hájí lépe a tvrději tyto hodnoty a zájmy svých voličů než Vladimír  Špidla a Stanislav Gross. Uznávám, že by měl více používat slovo "MY" než slovo "JÁ".

0 0
možnosti

Hvězdář

14. 6. 2009 20:40
Re: A abych napsal taky něco k programu

Vážený pane,

díky za vaše upřímné vyjádření, které ve své podstatě vystihuje i mé názory ohledně programu ČSSD. Plně s vámi souhlasím, že 4 programové body, které uvádíte jsou pro naši společnost více než důležité. Nicméně osobnost J.P. už dnes CSSD škodí a za jeho vedení považuji větší podporu voličů za problematickou. Myslíte, že kdyby ustoupil do pozadí a do čela ČSSD by se postavila méně problematická osobnost, že by to straně neprospělo? Je jasné, že řada jeho kroků byla nešťasných a leckdy si udělal celou řadu nepřátel. A právě to dnes mnoho voličů odrazuje.

Autor8-o

0 0
možnosti

Diskutervas

14. 6. 2009 19:15
Vážený autore,

na úvod bych Vám rád řekl, že nemáte pravdu, že mladí lidé nevolí sociální demokracii. Kupříkladu mně je 27 let, mám VŠ vzdělání a volím většinou ČSSD. Rovněž můj bratr, který teprve VŠ studuje. Koneckonců dokazují to i průzkumy, že podpora u mladých lidí je pro ČSSD a ODS zhruba vyrovnaná. A hluboce s Váma nesouhlasím v názoru na Jiřího Paroubka. Máte pravdu, že mnoho lidí odpuzuje, ale to je dáno také soustavnou kampaní, která je proti němu vedena. Podobné problémy měl i Miloš Zeman - ten toho taky strašně zkusil. Víte, oni lidé pravicového ražení, často bohatí a mocní, nechtějí mít v čele ČSSD schopného a silného člověka. Jen se divím, že svým článkem zde jako člen ČSSD dáváte vodu na mlýn zdejším bloggerům a internetovým bluefans, kteří svým fanatismem si nezadají se stalinisty a jsou velmi nebezpeční pro demokracii. Někdy se začtěte do internetových diskusí - je to velmi smutné čtení - jim by nevadila diktatura , pokud by byla pravicová a chtějí nového Pinocheta.

0 0
možnosti

Diskutervas

14. 6. 2009 19:56
Re: Vážený autore,

Přečetl jsem si Váš článek ještě jednou a omlouvám se, že jsem Vás nazval členem ČSSD,  ale jak jste se rozepsal o různých programech, začal jsem si myslet, že jste člen , ne bývalý volič.    

0 0
možnosti

baloo90210

14. 6. 2009 10:46
velmi výstižné

velmi zdařilý příspěvek gratuluji k výstižnosti, možná tam ještě postrádám odstaveček o znechucenosti mladých k negativní kampaním plným urážek a hrubostí :-(R^

0 0
možnosti

Hvězdář

14. 6. 2009 11:13
Re: velmi výstižné

Úplně s vámi souhlasím. Ona negativní kampaň, ať už jde zprava, nebo zleva je dokonalým obrazem nízké úrovně našich politiků. Slušnost a věcné argumenty už se zkrátka v této společnosti nenosí.

Zdraví Autor;-)

0 0
možnosti

Pavel Skramlík

14. 6. 2009 2:32
Můj respekt

Máte můj respekt bývalého kolegy za naprosto zdravý úsudek o současné situaci v naší společnosti. Dobré počteníčko, velmi užitečné!

0 0
možnosti

Hvězdář

14. 6. 2009 12:39
Re: Můj respekt

Díky, podpora od kolegy z branže potěší dvakrát.

pavel;-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS