Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RJ

molok

24. 7. 2008 16:48
Nic není černobílé

Jedna věc je ta,  že psů je statisíce a na takové množství mají mnohem méně excesů než jejich majitelé, druhá, že opravdu dochází čas od času k napadení člověka se smrtelným koncem. Jak se jim vyvarovat?

Asi by se dalo souhlasit s obecnou tezí, že pes by měl být buď na vodítku nebo s košíkem. Znám některé psy, kteří jsou ovšem celý život jen na vodítku a přijdou mi nejvorznější než ti co se můžou proběhnout. Otázka pak zní, zda je nervozní pes bezpečnější člověku než ten spokojený. Taky většina smrtlených napadení které vydíme zprostřekdovaně přes média nejsou napadení v parku u psa bez vodítka ale napadení na pozemku, před ním nebo podhrabání, přeskočení branky atd.

0 0
možnosti
RJ

molok

24. 7. 2008 16:48
Re: Nic není černobílé

Určitě jsou možné nějaká zpřísňující pravidla, ale tak aby nebyli slušní majitelé kriminalizování. Např. určité omezení např. pro lidi trestané, léčené ze závislostí apod. na psy s abnormální sílou zkusu a sníženým prahem bolesti (u nás označované médii jako "bojové plemena") schopné jednoduše zabít dospělého muže. Je to asi podobné, že nůž mohou tyto lidi vlastnit ale střelnou zbraň už ne a tak jako jezevčíci a pudlové způsobují nejvíc znanění tak způsobuje i nůž mnohem více než střelná zbraň (přesto jsou zákonem od sebe odlišeny).

 

S dalším návrhem v článku zpřísnění trestů pro majitele za napadení souhlasím. Pokud vím, že mám psa né 100% spolehlivého a dokáže se např. za určitých okolností po dítěti tak si ho hlídám, zvlášť pokud budu vědět, že škoda, či zranění, kterou způsobí on je stejná jako bych to udělal já.

0 0
možnosti
PN

chimenez

24. 7. 2008 16:28
jojo, přesně jak jsem čekal to tu ovládli

agresivní pejskaři a někteří z nich zároveň i myslivci. Jen by mě zajímalo, proč musí mít za každou cenu bojová plemena. V Anglii jsem za celou dobu nenarazil na jediného pitbula, u nás v parcích je to nejoblíbenější pes. Prostě móda vypatlaných blbců...;-D 

0 0
možnosti
N

nemame

24. 7. 2008 16:29
Re: jojo, přesně jak jsem čekal to tu ovládli

co je to bojove plemeno?

0 0
možnosti
JH

iq-tyqe

24. 7. 2008 16:19
majitel ma zodpovídat

za svého psa... a to tvrdě... jako by to co způsobí jeho pes udělal on sám... jak si to ošéfuje je na něm... tak bych to viděl já

0 0
možnosti
ZN

Zdenda-69

24. 7. 2008 16:48
Re: majitel ma zodpovídat

ale to dnes platí a tak to je a vždycky bylo.  

0 0
možnosti
D

dwart

24. 7. 2008 16:06
jenda9999, nemame

Bojujme za práva pedofilů, každému pedofilovi povinně jedno dítě na obojku a

volný vstup do školek. A proč? Protože děti lámou v parcích větve...

0 0
možnosti
N

nemame

24. 7. 2008 16:20
Re: jenda9999, nemame

nenavist vam zatemnila mozek. zkuste se zhluboka nadechnout a uvazovat o argumentech druhych. treba na nich neco je

0 0
možnosti
VM

Si0

24. 7. 2008 15:59
Zkuste nechat psa proběhnout v přírodě podle libosti

a odstřelí vám ho první myslivec nebo vám aspoň někdo napaří mastnou pokutu. Pes, zvláště mladý, ale proběhat potřebuje (a ne jen na zahrádce), jenže najít vhodné místo je dnes zatraceně těžké.

0 0
možnosti
MV

Martin V

24. 7. 2008 16:06
Re: Zkuste nechat psa proběhnout v přírodě podle libosti

Pokud nemáte pro svojí zálibu prostor ve svém soukromí, tak si najděte jiný koníček.

Hlavně nechtějte po ostatních at Váš koníček tolerují ve svém prostoruR^

Co si pořídit koně nebo slona a pak si stěžovat, že se nemůže proběhnout po parku a řádně se vyprázdnit, to Vám už asi přijde jako blbost, ale u psů je to normální?(Y)

0 0
možnosti
GM

gustav1

24. 7. 2008 15:56
jak proste

Cely ten clanek je tak jednoduchy - stejne jako to tema. Psi i lide jsou zabijaci. Ocividne tento pan ma moc casu ze pise takove uvahy. Mne jen zaujal ten nadpis, ktery je tak neinformovany a zjednoduseny ze mi to nedalo nez zde pridat "svou trosku do mlyna".

Vazeny pane, kdyz chcete psat diskuze tak se vic vzdelejte anebo si najdete jine hobby. Jen rozrusejete lidi jako jsem ja, kteri obvykle na zdejsi bloggy nereaguji.

S pozdravem

0 0
možnosti
C

ctenar1970

24. 7. 2008 15:47
Pro majitele : je pritel,pro vsechny jiny :je zabijak

XXX

0 0
možnosti
KD

KECHUD

24. 7. 2008 15:46
Tahle diskuze

se naprosto zvrhává. Argumenty o provokujících opilcích, výtržnících na fotbale a dalších odsouzeníhodných lidských počínáních jsou zcestné a nepatřičné. Tímhle omluvíte i koncentráky, terorizmus, ba i naše politiky. Nelíbí se mi neochota většiny pejskařů přijmout zodpovědnost za své mazlíčky. :-/

0 0
možnosti
J

jenda9999

24. 7. 2008 15:50
Re: Tahle diskuze

Jenže debilní zákaz není o odpovědnosti. O odpovědnosti jsou jasné postihy za konkrétní problémy a né všeobecný nesmyslný zákaz. Už vidím yorkšíra na vodítku 120 cm. Ten se opravdu proběhne. Tomu už opravdu nezbyde, než kálet majiteli přímo u nohy.

Proboha, proč nejsou aspoň povolená flexi vodítka. Pes je pod kontrolou, ale přece jen malé plemeno má trochu pohyb.

0 0
možnosti
MM

MMacek

24. 7. 2008 15:28
bravo

Pane Preucile,

Vas titulek mi skutecne nadzvedl mandle, ale po precteni s Vami az na drobne detaily souhlasim R^. Jako majitel velkeho psa (krizenec rotvajlera s vlcakem) velmi dobre chapu problem psa - zabijaka (vycvik byl dlouhy a narocny, ale vysledek stoji za to, i kdyz nikdy se nelze na 100% spolehnout). Majitel psa je plne zodpovedny za jeho ciny.

Jen mala poznamka: kdo je odpovedny v pripadech, kdy pres varovani a snahu zabranit kontaktu, je pes nesnesitelne provokovan napr. opilym idiotem? Jiz nekolikrat se mi to prihodilo a mel jsem co delat, abych dotycneho nenapadl spolecne se svym psem, ktereho jsem vsi autoritou musel (s nechuti) pacifikovat. Odpovednost majitele mi v takovych pripadech prijde absurdni...

Dekuji Vam za jeden z mala kvalitnich prispevku k teto problematice.

0 0
možnosti
KD

KECHUD

24. 7. 2008 15:47
Re: bravo

Opilému idiotovi se vyhnu i když nemám psa. Konec.

0 0
možnosti
J

jenda9999

24. 7. 2008 15:24
Nesmyslné zákazy

Já bych k té diskuzi doplnil jeden pohled na věc: skupiny mladých mužů často páchají výtržnosti při fotbalových zápasech. Přistoupím k tomu jako naši poslanci a navrhuji zakázat hrát fotbal a pro jistotu i shromažďování lidí do skupin o více než 5ti lidech. Tedy na vyhrazených místech se sejít můžou, ale nebude nikde vyznačeno, kde takové místo je...

Tý jo, není to protústavní ?8-o

0 0
možnosti
D

dwart

24. 7. 2008 15:32
Re: Nesmyslné zákazy

No čekám kdy si vymyslíte ještě ujetější a demagogičtější přirovnání, přitom tu mluvíme jenom o bl.bém vodítku.

Jinak ano je to proti ústavní, o psech ale v té ústavě nic není, takže ano zkázat shromažďování psů je klidně možné a zcela legální pokud to schválí zákonodárci. Pokud se vám to nelíbí, napište svému poslanci případně senátorovi, které jste volil.

0 0
možnosti
  • Počet článků 134
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4405x
Osm let jsem šéfoval nejpopulárnější měsíčník o vědě a technice 21. STOLETÍ, který má úctyhodných 380 000 čtenářů, jako šéfredaktor jsem rozjížděl 2 roky časopis EPOCHA a poté řídil PANORAMU 21. STOLETÍ.Nedávno jsem převzal šéfredaktorskou pozici v novém časopise SVĚT NA DLANI. Mimo to jsem ještě šéfredaktorem časopisu 21. STOLETÍ MOZKOVNA. To vše ve vydavatelství RF HOBBY. Cestuji po našich luzích i po vzdálených zemích a to jak reálně, tak po internetu. Snažím se českému čtenáři představit to nejlepší, co vymyslely moudré hlavy, kterých je u nás i ve světě habaděj.