Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AM

ctvrta.sudicka

27. 7. 2008 9:12
jinak...

je taky pravda to, že pes, který je na vodítko zvyklý na něm nijak extra netrpí a přijímá ho jako prostej fakt, ale vyběhat navolno se potřebuje....je za město a za město, středně velký město, kde jsem "za městem" za dvacet minut nejni větší problém, ale velkoměsto? Řešením by bejval byl jeden takovej míň frekventovanej lesík tady, ale nesobečtí nepejskaři nám tam zřídili skládku a taky tam choděj kouřit školou povinná děcka :o)))

0 0
možnosti
MH

1255

29. 7. 2008 10:50
Re: jinak...

Vyjedete si za město každý den, abyste mohl vyvenčit psa? Ten venkov se začne bránit a volné prostory uzavře, zakáže Vám parkování. Je to šikana a nesmysl. Sami poslanci mají psy a tak se divím, že takovýhle zákon navrhnou a schválí. je to buzerace jako řada dalších, ale to, co nás opravdu trápí, to neřeší.

0 0
možnosti
AM

ctvrta.sudicka

27. 7. 2008 9:05
máte pravdu....

..tak v pětatřiceti procentech :o)))))) Teda potud, že pes je ochočená šelma a predátor "zabiják" podle tohohle vzorce jsem ale jako nevegetarián taky. Ale etologii psů rozumíte jak koza petrželi:o))))

Protože promiňte, ale smečka fakt není nic jen tak otevřenýho:o)) Například aby jste patřil do smečky ke mě a mýmu psovi, musel by jste s náma žít, jíst a spát (netuším, proč když tohle naznačím, tak každej chlap prchá;-D;-D;-D )Ano, je samozřejmě věcí vůdce smečky (no..majitele teda), aby psa ovládal natolik, aby neobtěžoval toho, kdo do smečky nepatří. Ostatní bláboly radši nou koment;-D

0 0
možnosti
B

Barni

28. 7. 2008 12:42
reaguješ ....

Dobrý den,

nevím jestli autor rozumí etlogii psů, ale jsem si jist, že vy o lidech víté méně než autor o psach. Jelikož ve své podstatě jste zabiják taky. To že si dnes koupíte cokoli a neřešíte polotovar neznamená, že nejste schopen zabít už jen kvůli potravě. Jak zhýralá doba a jak zhýralí lidé. Hlad a polské vši na Vás.

0 0
možnosti
J

jirkan01

25. 7. 2008 20:14
I výborně vychovaný pes

může podlehnout instinktům a pudům. Mají to v sobě jasně zakódované. Projet se na kole přes menší vesnici je podobný  risk jako proběhnout se po minovém poli. Všude pobíhají volně puštění zabijáci. A na kole je slzák k ničemu.

0 0
možnosti
NN

natelius

27. 7. 2008 9:29
Re: I výborně vychovaný pes

Máš jezdit na kole s řemdihem v ruce. ;-D

0 0
možnosti
UU

hryhryhry

25. 7. 2008 12:04
Každý člověk je zabijják

vrah a kanibal podle logiky tohoto autora blogu. Chce se mi z toho hnusu zvracet

0 0
možnosti
N

notebook.r51

26. 7. 2008 16:06
Re: Každý člověk je zabijják

Tak už se nekoukej na TV a odstěhuj se někam, kde lidi nejsou, nejlépe ze zeměkoule vůbec.

 

Ano, člověk je snad jediným živočišným druhem, který ve velkém zabíjí příslušníky svého vlastního druhu. I ti šimpanzi, po kterých to asi máme, to dělají jen dost výjimečně.

0 0
možnosti
MJ

velitel mesta bugulmy

24. 7. 2008 22:36
jako pistole

Velký čokl je jako pistole. V rukou neopatrného či blbého majitele může zabít. Pistoli nemůže mít každý, proto by ani velkého čokla neměl mít každý. Nestačí nechat všechno na represi a říct, že za činy způsobené čoklem zodpovídá majitel. U pistole se taky nečeká, až někoho zasáhne - její vlastnictví se reguluje preventivně. Stejně by to mělo být s čokly. Ano, je to tvrdé vůči slušným majitelům, kteří svého psa dobře vychovali. Ale holt si musí pořídit psí pas, stejně jako si slušní majitelé pistolí musí pořídit zbrojní pas.

0 0
možnosti
M

Majklova_proxy

25. 7. 2008 0:30
Re: jako pistole

To je samozrejme kravina.K cemu bude psychotest majitele psa (rekneme otce rodiny), kdyz s nim na prochazky chodi predevsim manzelka a deti? Majiteli zustane zodpovednost za pripadnou skodu, okej, ale k cemu ten psychotest?

-

Vas primer kulha na ove sve chrome psi packy, uvedomte si, ze drzeni zbrane je dale regulovano. Pokud pujcim bouchacku kolegyni, jsme u nedovoleneho ozbrojovani. Chcete podobne regulovat i pujcovani psu?

0 0
možnosti
J

jano.zincica

24. 7. 2008 17:52
hm...

vrele doporučujem Kynologickú revue, kde je množstvo odborných článkov ohľadne chovu a psychológie chovania sa psa, v Čechách je celá plejáda Kynologických klubov, obzvlášť doporučujem kluby Nmeckých, belgických, atd. ovčiakov, kde erudovaný a skúsený maitelia, výcvikári veľmi ochotne poradia čo s tým...mimochodom, česká športová kynológia je veľmi uznávaná....žiaľ , nie medzi radovými psíčkarmi v Čechách, zdá sa..podobná je situácia aj v SR, takže ...

0 0
možnosti
J

jano.zincica

24. 7. 2008 19:19
Re: hm...

a prečo doporučujem práve športových kynológov? pretože si myslím, že o ovládateľnosti psa toho vedia medzi psíčkarmi najviac...

zblúdilé teórie, že " dril" psa na cvičáku je trápenie psa sú o ničom..iste, sú aj zlí psíčkari, ale tí vypadnú z kola šport. kynológov na-to-tata , našťastie:-)

0 0
možnosti
J

jano.zincica

24. 7. 2008 17:47
hm...

a človek, kt. ho chce chovať je za to zviera plne zodpovedný - voči ľuďom a aj voči tomu zvieraťu...

žiaľ, situácia je taká, že drvivá väčšina majiteľov psov nemá o výcviku psa ani páru, nerozumie mu, má ho za všetko možné, len nie to, že pes je skrátka zviera, má zvieracie inštikty, nemá abstraktné myslenie, nerozpráva, nerozumie ľudskej reči, nevie čítať zákony, nevie, že srať sa nemá kde sa chce, nevie....

0 0
možnosti
J

jano.zincica

24. 7. 2008 17:45
hm...

- pes nie je zabiják

- pes nikdy neútočí bezdôvodne

- pes je zviera

takže, dôležité je, čo si pod pojmom  " zabiják" predstavuje autor..útok psa na kohokoľvek a na čokoľvek je o psej reakcii na podnet, pes "domáci" ale ani zdivočelý  nikdy nezabíja z rozmaru...u bežného psa je to o výcviku psa, majiteľa psa a samozrejme majiteľ musí rozoznať reakcie psa, aby ovládol psa, aby zabránil aj nesprávnemu chovaniu opilca, idiota,..., človeka, ktorý má panický strach voči psom, až po nevinné dieťa..., abyzabránil strážnemu psovi úniku z ohrady, je to o plnej  zodpovednosti majiteľa psa, pretože pes nepozná naše ľudské zákony a poznať ich ani nebude ...pes bol, je a zostane zvieraťom, a chová sa ako zviera, pretože ním je (!)

0 0
možnosti
A

Ancient_behemot

24. 7. 2008 17:03
Je to tak

Absolutní souhlas do puntíku...Díky....R^

0 0
možnosti
H

hlad_1

24. 7. 2008 16:59
Presunkce neviny

1) Presunkce neviny platí jen pro člověka? Všechny/všechno ostatní tedy svázat, uvázat, zavřít, oddělit hradbou, zregulovat? Proč by měl trpět slušně vychovaný pes kvůli těm nevychovaným?

2) Nejnebezpečnější šelma je člověk. Zajímala by mě statistika, kolik je hlášeno útoků "člověk na člověka" v porovnání s  "pes na člověka" a "člověk na psa", asi bysme se divily.

3) kdejakej grázl a recidivista si chodí volně, bez označení, s kudlou v kapse , ale slušnej pes musí povině na vodítko?

4) Dovoluji si reagovat na nadpis článu(netvrdím, že není pravdivý): Každý člověk je zabiják.

0 0
možnosti
RJ

molok

24. 7. 2008 17:04
Re: Presunkce neviny

Jsem sice spíše na straně psů, ale pokud bych s Vámi chtěl polemizovat o srovnání s presumpcí vinny, Tak člověk je narozdíl od psa tisíckrát více svázaný regulemi a zákony, protože se jaksi přepokládá, že člověk je hajzlík ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 134
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4405x
Osm let jsem šéfoval nejpopulárnější měsíčník o vědě a technice 21. STOLETÍ, který má úctyhodných 380 000 čtenářů, jako šéfredaktor jsem rozjížděl 2 roky časopis EPOCHA a poté řídil PANORAMU 21. STOLETÍ.Nedávno jsem převzal šéfredaktorskou pozici v novém časopise SVĚT NA DLANI. Mimo to jsem ještě šéfredaktorem časopisu 21. STOLETÍ MOZKOVNA. To vše ve vydavatelství RF HOBBY. Cestuji po našich luzích i po vzdálených zemích a to jak reálně, tak po internetu. Snažím se českému čtenáři představit to nejlepší, co vymyslely moudré hlavy, kterých je u nás i ve světě habaděj.