Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

Mitheitel

30. 7. 2008 9:38
Ne každý

pes schopen pokousat člověka. Jsem také majitelkou psa a ne malého. Kupodivu s pravidly souhlasím téměř ve všem. Mám i zkušenost, kdy na mě útočili dva němečtí ovčáci na polní cestě, nikde žádný majitel, to jsem se opravdu bála. Nelze ale házet všechny do jednoho pytle.

Pravdou je, že ne každý pes je schopen člověka kousnout, můj labrador je takové trdlo, za deset let na člověka ani nezavrčel, natož nějaký náznak snahy kousnout. Ne vždy je to o majiteli, jde často o schodu či spíš neschodu mezi povahou psa a přístupem pána.

0 0
možnosti
MH

babca

30. 7. 2008 11:01
Re: Ne každý

v každém psovi (stejně jako  v jiném zvířeti včetně člověka) zůstává základní instinkt - záschrana sebe sama. Když i Váš trouba labrador bude mít pocit, že je v koutě, vyjede. Je to prostě přirozené.

0 0
možnosti
MM

Mitheitel

30. 7. 2008 9:19
Ne každý

0 0
možnosti
DD

dave79

30. 7. 2008 9:17
jen krátce

autor a jeho sympatizanti jsou řádní trotlové, zrušme ze země všechny zvířata jako potencionální škůdce, protože země má patřit jen lidem, potencionálním vrahům,  deviantům, atd. a kdo nebo co nás ochrání před nima? nebylo by nejlepší všechny preventivně pozavírat?

0 0
možnosti
KD

KECHUD

30. 7. 2008 9:38
Re: jen krátce

.... a začít u vás. Naostro. Rv

0 0
možnosti
P

pankratz

29. 7. 2008 20:49
áno, každý človek

je šelma a zabiják ! A nepriateľ celej prírody a celého ľudstva. A čo je ešte horšie využíva na to prírodné zdroje, svoje schopnosti a vedomosti na to aby zničil prírodu, civilizáciu a sám seba !Rv!

0 0
možnosti
R

Rokyna

29. 7. 2008 16:36
bohužel, dnes nemůže pes volně běhat nikde :-(

Já se vyjádřím jenom ke konci článku, kde se píše, že majitelé psů můžou vyrazit na venkov a tam si můžou běhat se psem podle libosti. Bohužel, nemůžou, protože tam může být zase třeba zrovna les "v honitbě" a zastřelí Vám ho myslivec apod. Jinak taky těch kousnutí a napadení psem nepřibývá, ale víc se o tom píše. Sama jsem majitelkou postupně už nekolika psů a nejsem proti pravidlům, tak jako člověk se musí umět správně chovat mezi ostatními, tak musí samozřejmě i pes, ale trochu mi vadí dnešní "častý" postoj těch, co třeba zvířata moc neznají a nechtějí znát, že řeknou, že oni se přeci nebudou učit se správně chovat k cizímu psovi, protože není jejich, naopak, že pouze majitel psa musí 100% zajistit, aby se nic nestalo. To nezajistíte 100% ani u lidí, aby nikdo nikde nic neprovedl. Podle mě by se měli i malé děti učit, jak se chovat k cizím lidem, ale i "obecně" ke zvířatům a tedy i psům, i když ho sami nemají. Naopak majitel musí dodržovat to, aby jeho pes ostatní neotravoval.

0 0
možnosti
D

dwart

29. 7. 2008 12:00
Aktuálně

"Pitbulteriér v Hradci Králové pokousal šest lidí"

0 0
možnosti
MH

1255

29. 7. 2008 10:47
Na vodítko

a k boudě bych přivázala Vás. Pes je sice šelma, každý člověk by měl vědět, jak se k psům a jiným zvířatům chovat. S tím by se měly seznamovat děti ve škole, ale je stejným nebezpečím jako nezodpovědný řidič či člověk se zbraní v ruce, deviant atd. proto těmto předem také nic neuděláte.

0 0
možnosti
L

Lavet

29. 7. 2008 9:45
Tak mily pane

vcelku prijemne cteni az na ten zakaz bez voditka v obci. Mam pejska, ktery jeste (4 roky) nikoho nepokousal, chapu, ze to ostatni nemusi zajimat. Pochopil bych, ze nesmi na detske hriste, do nekterych parku, dokonce i voditko na ulici, ale plosny zakaz v obci me vytaci. Prijit po praci domu a autem jet min. pul hodiny za obec? Kdyz za domem mame les! Ne park, ale les, kam chodi jen pejskari? Kvuli tomu jsem se tam stehoval! Pro me je to sikana! Jsem ochoten se nejake regulaci podridit, i kdyz je vice nez pravdepodobne, ze muj pes nikdy nikomu nic neudela, ale do hlavy mu nevidim. Klidne bych chodil na povinny cvicak, jako do autoskoly. Dopadne to stejne jak s bodovym systemem nebo tedka na Karlaku, jak se valej ozrali bezdomovci na lavickach s Pfannerem v ruce.

0 0
možnosti
B

bytostQ

28. 7. 2008 19:52
Lidé bděte

většinou čím menší má páníček sebevědomí a "výbavičku", o to většího a nebezpečnějšího psa má (pitbul, doga, rotvajler) (Y)

0 0
možnosti
JN

jarda41

28. 7. 2008 19:02
Vážení přátelé ano!

Myslím, že jste problematiku vystihl. Bezvýhradně souhlasím a zdravím Vás.

0 0
možnosti
V

VLastik

30. 7. 2008 11:58
Re: Vážení přátelé ano!

ALe no tak...doporucuji vam se opet vratit ke sci-fi kanalu na kabelovce.;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 134
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4405x
Osm let jsem šéfoval nejpopulárnější měsíčník o vědě a technice 21. STOLETÍ, který má úctyhodných 380 000 čtenářů, jako šéfredaktor jsem rozjížděl 2 roky časopis EPOCHA a poté řídil PANORAMU 21. STOLETÍ.Nedávno jsem převzal šéfredaktorskou pozici v novém časopise SVĚT NA DLANI. Mimo to jsem ještě šéfredaktorem časopisu 21. STOLETÍ MOZKOVNA. To vše ve vydavatelství RF HOBBY. Cestuji po našich luzích i po vzdálených zemích a to jak reálně, tak po internetu. Snažím se českému čtenáři představit to nejlepší, co vymyslely moudré hlavy, kterých je u nás i ve světě habaděj.