Čertovsky chytrý tah Věcí veřejných

Finančák Kalousek o nich hovoří jako o jakési slizké a odporné věci, premiér Nečas je považuje za skvrnu na křišťálově čistém obrazu české vlády a národ v nich vidí sebranku prospěchářských křiváků. Podle mne jsou všichni vedle, jak ta jedle. Veverky jsou chytré jako opice a mají všechno pod kontrolou.

Véčkařům začaly jejich problémy přerůstat přes hlavu. Nejprve nahrávací eskapády blondýny Kristíny. Škarkova půjčka-nepůjčka, Bártovo uplácení-půjčování, Johnovy podivné vydavatelské praktiky, znovu Kristíniny nahrávky a moře dalších nahrávek, kdy každý nahrával každého. Poslední kapkou jsou jacísi podivní sponzoři z Panamy a kdoví odkud ještě. K tomu všemu probíhající soud s guru Bártou. Zkrátka VV se topí v v jakési smrduté žumpě, plné průšvihů a jejich šance, dostat se v příštích řádných volbách znovu do sněmovny jsou nulové, jelikož klesly pod 2%.

 Je zde ale ona příslovečná chytrost veverek, které si do zásoby schovávají na zlé časy vždycky nějakou tu specialitku. Véčkaři si sice neschovali oříšky, ale vytáhli eso z rukávu. Položí zkrátka vládu! Řeknete si, copak je tohle může zachránit? Snad právě naopak, ne? Ztratí se z očí, ztratí se z mysli a při dalších volbách po nich ani pes neštěkne.

Cha, cha a teď jste všichni na omylu. V tom je právě ta chytrost veverek. Po pádu vlády volá skoro 80% občanů tohoto státu. Bouří se už snad všichni, od studentů, přes lékaře, státní zaměstnance, učitele, železničáře, odboráře, policajty až po důchodce. A komupak bude oněch 80% občanů ČR děkovat, když vláda opravdu padne? No přece Věcem veřejným! Oni budou ti hrdinové, kteří nás zbavili jařma Nečasovy krutovlády a přivedli tuto zemi k předčasným volbám! Národ je bude oslavovat, nové volby do parlamentu budou co nevidět a veverkám vyletí preference vzhůru raketovým tempem.

 Aby byl jejich přerod z padouchů v zachránce národa dokonalý, musí se ještě vypořádat se svým milovaným guru Bártou. Něco už naznačují jejich vystoupení, ve kterých uvádějí, že pokud bude Bárta i NEPRAVOMOCNĚ odsouzen, bude muset jejich řady opustit. Přestože Véčka jsou Bártovo dítě, které si za pár milionů vypiplal z jakési odnože své bezpečnostní agentury ABL, dítě se musí proměnit v neposlušného haranta a tatíka Bárty se zbavit. Aby byla očista dokonalá, pro jistotu se ještě rozloučí s pár pozůstalými jedinci z ABL, kteří ještě přežívají na vysokých funkcích, jak ve straně, tak v politice. Rázem budou čistí jako lilie a navíc s nálepkou národních hrdinů na čele.

 To, jak se nyní staví do čela odboje proti svým koaličním partnerům ve vládě Petra Nečase, může Véčkaře paradoxně opravdu vytáhnout z bahna, ve kterém jsou až po uši a nabrat jim potřebný počet voličů. Podle dosavadních zkušeností totiž průměrný český volič disponuje poněkud mdlou inteligencí a na takovýto špek skočí jako myš na kus pravého švýcarského ementálu.

Autor: Pavel Preucil | úterý 3.4.2012 20:19 | karma článku: 22,85 | přečteno: 2306x
  • Další články autora

Pavel Preucil

Kam se poděl jedlý chléb?

10.12.2012 v 15:15 | Karma: 33,58

Pavel Preucil

Poslanecký paskvil XXXL

19.11.2012 v 13:19 | Karma: 35,71

Pavel Preucil

Petr Nečas: Slaboch s egem genia

2.11.2012 v 13:47 | Karma: 47,30

Pavel Preucil

Stahuji a sdílím! Jsem pirát?

19.2.2012 v 13:16 | Karma: 30,62

Pavel Preucil

Politické procesy jsou zpět!

15.2.2012 v 6:45 | Karma: 35,83
  • Počet článků 134
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4405x
Osm let jsem šéfoval nejpopulárnější měsíčník o vědě a technice 21. STOLETÍ, který má úctyhodných 380 000 čtenářů, jako šéfredaktor jsem rozjížděl 2 roky časopis EPOCHA a poté řídil PANORAMU 21. STOLETÍ.Nedávno jsem převzal šéfredaktorskou pozici v novém časopise SVĚT NA DLANI. Mimo to jsem ještě šéfredaktorem časopisu 21. STOLETÍ MOZKOVNA. To vše ve vydavatelství RF HOBBY. Cestuji po našich luzích i po vzdálených zemích a to jak reálně, tak po internetu. Snažím se českému čtenáři představit to nejlepší, co vymyslely moudré hlavy, kterých je u nás i ve světě habaděj.