Nezařazené

Pavel Preucil

Jak politici sklízejí ovoce své blbosti

V posledních dnech nás média masírují zprava i zleva hrůzostrašnými vizemi o pochodu neonacistů, nácků, fašistů, skinů, extrémistů, holých lebek a kdoví koho ještě, ulicemi pražského Starého města. Je až zarážející, jak si pletou všechna média základní pojmy a nejsou sto pochopit, že je velký, ale značně velký rozdíl mezi těmito nálepkami některých pravicových radikálů a nacionálním zaměřením Mladých národních demokratů, kteří svůj protest ohlásili. Ono totiž házet nacionalisty a neonacisty do jednoho pytle je stejná blbost, jako házet do téhož pytle ODS a komunisty. Jako novinář se rdím studem za své kolegy, kteří buď z neinformovanosti nebo ze snahy zalíbit se vládním politikům, ale nejspíše z vlastní blbosti, papouškují všichni unisono stejné nesmysly.

9.11.2007 v 0:08 | Karma článku: 21.40 | Přečteno: 1578 | Diskuse

Pavel Preucil

Inspirace prdícím broukem

Ve včerejších novinkách, která na mne chrlí nejrůznější vědecké instituce z celého světa, mne zaujala jedna, jejíž důležitost možná ocení už brzká budoucnost. Člověk objevuje v přírodě stále nové a nové inspirace a zjišťuje, že je v ledasčem ještě pořád pěkně pozadu. Tentokrát se vědci zaměřili na brouka střevlíka. V aktu sebeobrany tento brouček produkuje ze svého řitního otvoru obláček smrduté kapaliny. Podivný proces vrtal hlavou vědcům z univerzity v britském Leedsu tak dlouho, až se pustili do práce a vyrobili spalovací komoru na principu střevlíkovy prdelky.

30.10.2007 v 8:40 | Karma článku: 13.52 | Přečteno: 2504 |

Pavel Preucil

Tři P čokoládového Mirka T.

Pokud politici něco potřebují od svých občanů (většinou jsou to peníze), mažou jim med kolem huby. Náš premiér se pravděpodobně inspiroval tímto rituálem a zvolil jinou sladkost – čokoládu. Nejspíše si nechal poradit od odborníků a podělil novináře tabulkami tohoto sladkého potěšení. Jak je známo už celá staletí, med je zdravý, ale to, že zdravá je i čokoláda, se ví teprve nedlouho. Dokáže uklidňovat, působí příznivě na dýchací cesty a hlavně snižuje krevní tlak. A právě toho je zapotřebí, aby novináři přežili bez újmy na zdraví páně Topolánkova vystoupení.

30.10.2007 v 8:27 | Karma článku: 9.64 | Přečteno: 826 |

Pavel Preucil

ČEZ: Největší zloděj ve státě

Při každém zdražení elektřiny zní z úst povolaných (rozuměj úst politiků) neustále omílaná lež, že máme elektřinu příliš levnou a musíme se srovnat s Evropou. Ústa ještě povolanější, totiž erudovaní ekonomové však tvrdí naprostý opak, naše elektřina patří k těm nejdražším v Evropě a dnes je její cena srovnatelná se sousedním Německem. Tak kdopak nám to tady lže? Říká se, že ten kdo lže, ten také krade a zdá se, že v případě ČEZ a spřízněných politiků to platí dvojnásob.

29.10.2007 v 11:10 | Karma článku: 26.92 | Přečteno: 1307 |

Pavel Preucil

Invex 2007: Nastává soumrak veletrhů?

Tak jsem znovu po roce navštívil veletržní dvojčata Invex – Digitex na brněnském výstavišti a padl na mne smutek. Pavilony, které téměř zely prázdnotou a po ploše výstaviště, kdysi zaplněné stánky a venkovními expozicemi se proháněl jen vítr, skupinky dětí školou povinných a pár zoufalých, značně podchlazených hostesek, rozdávajících prospekty. Návštěvníci veletrhu byli vůči vystavovatelům chvílemi v menšině. Invex, stejně jako řada dalších veletrhů u nás i ve světě, pomalu umírá.

26.10.2007 v 8:44 | Karma článku: 12.33 | Přečteno: 948 |

Pavel Preucil

Pane prezidente, demokracie vypadá jinak!

Tak se nám přece jen ozval. Poslední dny jsem napjatě čekal na reakci prezidenta Klause k vyhrocené situaci kolem Kaplického studie Národní knihovny. Nezklamal mne. Jako obvykle píše svým stylem, srozumitelným snad jen jemu a několika dalším vyvoleným. Dal jsem textík, který vyšel ve včerejší MF Dnes naschvál přečíst naší paní prodavačce v konzumu. Skončila u první věty, pravíc: „Nezlobte se, ale já mu nerozumím“.

23.10.2007 v 0:11 | Karma článku: 20.85 | Přečteno: 1528 |
Počet článků 134 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 4405
Osm let jsem šéfoval nejpopulárnější měsíčník o vědě a technice 21. STOLETÍ, který má úctyhodných 380 000 čtenářů, jako šéfredaktor jsem rozjížděl 2 roky časopis EPOCHA a poté řídil PANORAMU 21. STOLETÍ.Nedávno jsem převzal šéfredaktorskou pozici v novém časopise SVĚT NA DLANI. Mimo to jsem ještě šéfredaktorem časopisu 21. STOLETÍ MOZKOVNA. To vše ve vydavatelství RF HOBBY. Cestuji po našich luzích i po vzdálených zemích a to jak reálně, tak po internetu. Snažím se českému čtenáři představit to nejlepší, co vymyslely moudré hlavy, kterých je u nás i ve světě habaděj.