Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Karma.Po dlouhé době rozumný článek.Já však vidím problém kapitalizmu v ekonomice.Je to zastydlá,naprosto nereformovatelná ekonomika 19.století a meziválečného období.Právě v této ekonomice je zakonzervován naprosto nezměnitelný přístup politiků a politických stran přes kmotry do státních rozpočtů a státních majetků.Tohoto privilegia se tito dobrovolně nevzdají a nebuďme naivní.Je to celým kapitalistickým spektrem.Stát je doslova pro tyto lidi dojná kráva.Jenom jeden příklad,politici dostávají velké množství peněz na  poradce různých oblastí a přece všechno toto přebije obyčejný lobista s miliony,vytaženými ze státních peněz v kufříku.Socialistická ekonomika byl asi 1.nepovedený pokus o změnu ekonomiky,ale je třeba přihlédnout k tomu,že první pokus o tuto změnu probíhal v Rusku po katastrofálním vládnutí posledního cara a v Evropě po válce.Současná ekonomika přivedla svět již do dvou světových válek,je to o otázce budoucnosti, množství regionálních konfliktů stoupá.

0 1
možnosti

J32o43s91e36f 52P86o44t90r

20. 11. 2012 15:58

Pane Přeučil, nemáte představu  o dějinách a dějinných procesech. V dnešní době poslední dělník se má lépe po všech stránkách (výživa, hygiena, dožívání vysokého věku, vzdělání, cestování, zdravotní péče, atd..) než se v minulých dobách měli členové vládnoucích tříd - např. šlechtici a králové.

A to zajistil kapitalismus. Pochpitelně, v jeho záčátku, v době prvotní akumulace kapitálu, byli dělnící tvrdě vykořisťování, a na základě toho také vzniklo vaše komunistické vyznání víry - Marxův Kapitál, ale i tak tenkrát už v těch dělnických rodinách místo dvou dětí přežívali tři.

Nevím o tom, že by kapitalismus zabíjel lidi. Německo v I. a v II.sv. válce  bylo všechno jiné než kapitalismus, v Rusku při instalaci toho pokrokového, lidského a vědecky podloženého komunismu zahynulo na 30 milionů lidí.

Také vaše představy o náboženství jsou zcela scestné.

 Víte o tom, že v od 1970 do 1980 v ČSSR bylo zavražděno 5 milionů lidí, dětí-potratů ? Takový nový řád si přejete ?

1 1
možnosti
Foto

Pane Potr, váš výklad má jednu zásadní chybu, ten váš dělník by se měl lépe po všech stránkách, kdyby měl práci, ale on ji bohužel nemá a takových přibývají miliony:-(

2 0
možnosti

I38v23a14n 84J79i17r97e77š

20. 11. 2012 13:00

Napsal jste to i za mě, přesně tak vidím historii i Svět. Snad si to přečtou i mladí vyrůstající v éře blahoslavení nízkosti a podlosti.

1 0
možnosti

No, soudruhu Jireši, já nevím, ale mně to spíš připadá plkání v éře naprosté blbosti, nevzdělanosti a tuposti. Snad to ti mladí číst nebudou a přečtou si něco co má hlavu a patu, víme?

1 2
možnosti

Máte v tom trochu guláš. USA v době otrokářství nebyla vůbec vyspělá země, stejně jako Saúdská Arábie a o Nigeru ani nemluvě. Zastřelení v Duchcově či Frývaldově byli oběti štváčů z řad komunistických poslanců a senátorů (Štětka, Zápotocký atd.), kteří vyprovokovali dělníky k nepokojům a pak se zdekovali.

Akorád máte pravdu ohledně těch sekt, tam skutečně hrozí nebezpečí....

1 2
možnosti

Takže si to shrneme - komunismus selhal, sociální stát (to jsou ty západní) selhává, socialismus jakbysmet (jiné západní), nacismus a fašismus lépe nemluvit, neomezený kapitalismus kombinovaný s otroctvím - žádná sláva, náboženský fundamentalismus - raději nemluvit. Je něco, co jsme ještě nezkusili? Liberalismus. Co ho na pár let vyzkoušet?

2 0
možnosti
Foto

J66a59n 24K95a21d31r50a92b69a

20. 11. 2012 9:21

Máte pravdu, jenže co s tím? Svět se řítí do ... Ale co s tím? :-)

3 0
možnosti

Kdo je to skalní  komunista?

Nebyly ty gulagy atd. vybudovány a provozovány za jejich zády? A neprosadili právě skalní komunisté jejich zrušení?

1 1
možnosti

Teda to je síla... má vůbec cenu na tyto plky reagovat? Jak vidno, poslední dobou se tady rojí mimořádně výživní exoti

4 4
možnosti

Pan Přiučil má pravdu, co se týká nutnosti boje proti nespravedlnosti. Mýlí se však ve smyslu svého článku - nebezpečně zapomíná? Jeho omyl je v roli církve. Církev není protivníkem, ale je zastáncem spravedlnosti a řádu. Byly to její poctivé ovce, které se postavily proti zrůdnosti komunismu a fašismu. Tito poctiví lidé byli likvidováni, ale přesto stále na straně utlačovaných.

Stejně je tomu i v dnešní první linii. Pane Přiučil, co se teď děje např. ve Francii. Jejich prezident pokračuje v likvidaci základů lidskosti. Holky mají od 15ti zdarma antikoncepci a potraty. "Manželství pro všechny" je nejhorším útokem zvrhlosti proti dětem. Toto není svoboda, ale nová totalita pokrokářství. Toto chcete? (viz http://www.radiovaticana.cz/clanek.php4?id=17467)

4 3
možnosti

J28i58ř86í 74R82o45v47n77ý

20. 11. 2012 8:39

Článek jste nepochopil, jak je vidět.

Pan autor se jmenuje PŘEUČIL, pokud máte problém se čtením anebo s psaním, tak raději vícekrát. Protože stát se může, samozřejmě, že se nějaká "poctivá ovce" překlepne. Slušný člověk však neudělá opakovaně stejnou chybu.

2 1
možnosti

J20i55ř46í 45D44r32á13č

20. 11. 2012 6:59

Primitivní antikomunismus je v ateistickém Česku černobílým NÁBOŽENSTVÍM polistopadové "pravice". Dokud jí budou lidé VĚŘIT, že komunismus je o hromadách mrtvol a frontách na banány, pak bude tato parta vyžírků u moci. Nemohou z existenčních důvodů připustit, že kapitalismus má na svědomí těch mrtvol ještě více a místo front na banány má své fronty žadonilů o práci. Jen málokomu dojde, že bez banánů to v moderní společnosti klidně jde, bez práce je to mnohem složitější:-):-)

8 1
možnosti

Aha, já hlupák myslel, že člověk pracuje proto, aby si za vydělané peníze něco koupil (třeba ty banány). A on vlastně pracuje proto, aby pracoval.

1 0
možnosti
  • Počet článků 134
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4405x
Osm let jsem šéfoval nejpopulárnější měsíčník o vědě a technice 21. STOLETÍ, který má úctyhodných 380 000 čtenářů, jako šéfredaktor jsem rozjížděl 2 roky časopis EPOCHA a poté řídil PANORAMU 21. STOLETÍ.Nedávno jsem převzal šéfredaktorskou pozici v novém časopise SVĚT NA DLANI. Mimo to jsem ještě šéfredaktorem časopisu 21. STOLETÍ MOZKOVNA. To vše ve vydavatelství RF HOBBY. Cestuji po našich luzích i po vzdálených zemích a to jak reálně, tak po internetu. Snažím se českému čtenáři představit to nejlepší, co vymyslely moudré hlavy, kterých je u nás i ve světě habaděj.