Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

SYETEY-KOTZOUR

10. 10. 2011 14:26
a když si necháte prachy na běžném účtu

tak je inflace jako nespláchne??? Autor je tak trochu mimo mísu.

Dluhopisy si taky nekoupím, ale je to proto, že jsem zvyklý sám investovat a preferuji rizikovější aktiva. Pro někoho, kdo chce své peníze nenechat ladem je tohle vedle produktů bank druhá možnost. Není úžasná, ale ani zanedbatelná. S investováním politika nemá mnoho společného, buď peníze zhodnocujete, nebo ne. Tečka.;-D

0 0
možnosti
JV

Jan Veselý

10. 10. 2011 14:42
Re: a když si necháte prachy na běžném účtu

R^

Jenže některým to nedochází, díky momentální logické dlouhodobé indispozici... ;-D

0 0
možnosti
JLM

Pravicový Liberál

4. 10. 2011 18:29
Selský rozum.

Vidím, že fandové všeobjímající ruky státu tady zase jedou jak o život. Tak to vezmeme úplně jednoduše. PROČ státní dluhopisy neprodávají státní instituce? ČNB nemáme, finanční úřady nejsou atd atd. Ale proč nepřihodit kšeftíček nějaké bance, že?

0 0
možnosti
JV

Jan Veselý

10. 10. 2011 11:07
Re: Selský rozum.

Bankám byl předhozen "kšeftíček" na kterém vydělají o řád méně, než kdyby ty dluhopisy směly nakupovat ony samy.

Když SD nesměli kupovat občané, mnozí ječeli, že se na úkor daňových poplatníků mohou "pakovat" jen banky a fondy. Když se najednou zpřístupní SD občanům, aby měli možnost dosáhnout zisku, ječí tady zase ti samí. Ti, co s holým zadkem chtějí něco změnit a naivně jen čurají proti Niagaře v domnění, že se tok vody náhle obrátí. ;-D

Ať klidně lidé nakupují, ať si zisk zaplacený daňovým poplatníkem zase rozdělí. Pokud stát krachne, jejich problém. Na rozdíl od bank, které by stát, euroval ci MMF nakonec zase z peněz daňových poplatníků sanoval. 

Prostě zase zde ječí závistivá levicová socka, co na investici nemá a myslí si, jak je moc na pravo, když P a L napíše v nicku kapitálkami.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

4. 10. 2011 17:55
Vždyť jste si již první větou prvoplánově odpověděl.

0 0
možnosti
MB

802

4. 10. 2011 17:47
No já bych to zjednodušil na ten úvod

tohle bych nekoupil protože to vymyslel největší hochštapler jakého jsme tady kdy měli a u tohohle člověk nikdy neví co se mu za nemravnosti v hlavě honí. 

Nejbezpečnější je cpát peníze do potomků, nemovitostí, podnikání, v nejhorším případě nakoupit nějaké akcie třeba ČEZu.

0 0
možnosti
JV

Jan Veselý

4. 10. 2011 16:52
No vidíte...

Investoři to vidí jinak, průměrný nákup za první den, částka 1,6 miliónů, v OB mají průměrný nákup za 6,1 mega.

Lidé mají na účtech kolem 2000 miliard, kdo chce a kdo na to má, může si dluhopisy koupit. Vydělá na tom více, než kdyby peníze držel na účtu a nebo by státní dluhopis kupoval nějaký fond. Tam by se o zisk musel dělit a zaplatit z něj daň.

Tohle je (zatím) od daně osvobozeno díky vtipně zvolenému nominálu 1Kč. Zisk bude necelé 4 halíře, daň neselý halíř a zaokrouhluje se na celé koruny dolů. Takže zaplatíte daň 0 Kč.

Nekupujte, není to povinné ale "finanční analfabeti", co mají dostatek peněz to vidí jinak a jdou do toho docela ostře. Vy "finanční experti" s holým zadkem do toho nechoďte a investujte si jinak. :-)

Za první den se prodalo za 5 miliard... Tímhle tempem by náš stát zrušil své zahraniční zadlužení ani ne za rok.

0 0
možnosti
JLM

Pravicový Liberál

4. 10. 2011 17:46
Re: No vidíte...

5 miliard kč je finančním trhu jako flusnutí do oceánu, ale snít můžete klidně dál.

0 0
možnosti
JLM

Pravicový Liberál

4. 10. 2011 16:10
Dobrá práce

A těm co naivně koupili, doufám, že všechny zisky sežere inflace, pak možná pochopí, že něco takového tady taky existuje.R^

0 0
možnosti
ZK

SID09

4. 10. 2011 19:46
Re: Dobrá práce

S tím si hlaVU NELAMTE. Když si blbě pořídíte akcie, klidně příjdete během roku o 15 - 30 % a inflaci k tomu - představte kolik chytrých lidí bank a jejich fondů si tam peníze uložilo, bez jakékoliv záruky. ;-D!!

0 0
možnosti
MH

kolos.veliky

4. 10. 2011 15:12
Děkujeme za informaci

A k čemu nám bude? ;-D

0 0
možnosti
L

lomihnát.

4. 10. 2011 13:17
Protože nemáte co investovat.

;-D

0 0
možnosti
ZK

SID09

4. 10. 2011 13:20
Re: Protože nemáte co investovat.

R^!!;-D

1 0
možnosti
J

jkj

4. 10. 2011 10:50
Vela reci o nicom

Tak ich nekupujte, kupi iny. Je jedno, ci ich vydava Kaluousek alebo Paroubek. Ludia dostali moznost, ze sa urok bude platit im a nie bankam alebo do zahranicia. Japonsko ma sialeny dlh, ale nekrachuje tak, ako Gracko, lebo dlzi hlavne svojim ludom. Uroky vyplaca svojim ludom, toci tak paniaze hlavne vo svojej krajine. CR tak skoro nebude mat vyrovnany rozpocet, takze dlhopisy bude vydavat kazda vlada. tak bude urok pozielat mimo CR. Ak mate na zhodnotenie nad inflaciu niekde lepsi recept, chodte tam.

0 0
možnosti
PH

petrph

4. 10. 2011 11:05
Re: Vela reci o nicom

Ale houbeles- tady přece nejde o to, že by lidé dostali ten úrok místo bank. Kdyby šlo  jenom o to, tak by stačilo aby si lidé mohli koupit úplně stejné dluhopisy jako banky - a které stát vydává vedle toho a bude vydávat dál. Akurát že pan Kalousek asi má rád více banky a bankéře, tudiž jim vyplácí mnohem větší úrok než svým občanům...Nevíte proč?

A argument že úrok by mohl jít do zahraničí ? No to stejně půjde - Kalousek a spol tak vehementně zdůrazňovali že tyto dluhopisy jsou pro české občany a domácnosti, až zapomněli přiznat, že je mohou nakupovat i zahraniční zájemci...Kolik myslíte že českých rodin mohlo vypláznout těch v průměru 6 melounů  na jednoho klienta, kteří včera hned vykoupili většinu první emise?

0 0
možnosti
  • Počet článků 134
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4405x
Osm let jsem šéfoval nejpopulárnější měsíčník o vědě a technice 21. STOLETÍ, který má úctyhodných 380 000 čtenářů, jako šéfredaktor jsem rozjížděl 2 roky časopis EPOCHA a poté řídil PANORAMU 21. STOLETÍ.Nedávno jsem převzal šéfredaktorskou pozici v novém časopise SVĚT NA DLANI. Mimo to jsem ještě šéfredaktorem časopisu 21. STOLETÍ MOZKOVNA. To vše ve vydavatelství RF HOBBY. Cestuji po našich luzích i po vzdálených zemích a to jak reálně, tak po internetu. Snažím se českému čtenáři představit to nejlepší, co vymyslely moudré hlavy, kterých je u nás i ve světě habaděj.