Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

1888

31. 1. 2011 6:38
Zlatej alzheimer

Vono je nekdy lepsi  nepamatovat si zbytecny veci.

0 0
možnosti
Z

zmi

10. 7. 2009 13:21
Vzal byste si ?

Kdyby Vám ji někdo nabídnul, vzal byste si?

Já bych se hodně rozmýšlel. Pamatovat si dlouho může být někdy hrozné. Organizmus sám občas raději vypne. Známe anamnézy, "vytěsnění", duševní choroby plynoucí z vlastních zážitků. Čapek psal RUR o dlouhověkosti, ale analogii na "dlouhopamětnost" si umím představit. Vydrželi by s Vámi ostatní, kdybyste jim stále v dobrém připomínal jejich nepřesnosti, vydržel byste sám se sebou a s nimi, kdybyste raději mlčel? Vzpomínám na román 1984, kde hlavní hrdina říká něco  v tomto duchu "To snad není možné, že to zbaštili, ještě včera se příděl čokolády snižoval, dnes se zvyšuje, ale všichni to oslavují".

Huh, trochu jde z toho hrůza.

Ale možnost to je. Využít nebo zneužít můžete všechno.

Ještě mne napadlo, že v technice platí, že když něco používáte častěji a s vyšší zátěží, tak opotřebení je rychlejší ....:-) ... nechci ani domýšlet, kam to vede ...

0 0
možnosti
PH

petrph

9. 7. 2009 7:07
Budoucí čas

Právě, "Španělé tvrdí, že pokud bude další výzkum úspěšný,bude mít člověk.." O kousek výš je článek, ve kterém český vědec ohlašuje, že za 20-30 let objeví lék proti rakovině.  Že by začala okurková sezóna, a české učitelky sežrané na Jadranu žralokem už neletí???

0 0
možnosti
JR

Daun

9. 7. 2009 1:03
Zapamatovat ani zdaleka neni totez

jako pochopit.

Humanistum to mozna pomuze, technici a prirodovedci na tom budou nastesti porad stejne :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 134
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4405x
Osm let jsem šéfoval nejpopulárnější měsíčník o vědě a technice 21. STOLETÍ, který má úctyhodných 380 000 čtenářů, jako šéfredaktor jsem rozjížděl 2 roky časopis EPOCHA a poté řídil PANORAMU 21. STOLETÍ.Nedávno jsem převzal šéfredaktorskou pozici v novém časopise SVĚT NA DLANI. Mimo to jsem ještě šéfredaktorem časopisu 21. STOLETÍ MOZKOVNA. To vše ve vydavatelství RF HOBBY. Cestuji po našich luzích i po vzdálených zemích a to jak reálně, tak po internetu. Snažím se českému čtenáři představit to nejlepší, co vymyslely moudré hlavy, kterých je u nás i ve světě habaděj.