Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DT

Dimitar Toškov

8. 7. 2008 22:33
Bolestivý sting

Tohle mě zajímá; jak je to s bolestivostí sršního bodnutí? Je dokázáno, že sršeň má skutečně ještě méně jedu, než včela, čím je tedy způsobena ona vyšší bolestivost, o které mluvíte? Přece to nemůže být jen objemem žihadla...:-/

0 0
možnosti
PP

Hvězdář

9. 7. 2008 11:26
Re: Bolestivý sting

Není to skutečně  objemem žihadla, ale chemickým složením jedu, který má u sršně mnohem vyšší obsah účinných látek.

Autor;-)

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

8. 7. 2008 14:43
Obávám se,

že takový výzkum nemá s kooperací mezi lidmi společného zhola nic. Sršně nepřemýšlejí, nevnímají se jako jedinci. jak si definujete "prosperitu" sršní kolonie? a jak lidského společenství? U sršní například úspěšností rozmnožování. Nebo žeby "vědci"  objevili metodu, jak zkoumat spokojenost jednotlivých sršní? Stačí spokojenost samotné královny? A co u lidí? Je možné měřit "úspěšnost" společenství počtem jedinců? Velikostí ovládaného území? Množstvím kořisti? Příště dejte do placu lepší ptákovinu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 134
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4405x
Osm let jsem šéfoval nejpopulárnější měsíčník o vědě a technice 21. STOLETÍ, který má úctyhodných 380 000 čtenářů, jako šéfredaktor jsem rozjížděl 2 roky časopis EPOCHA a poté řídil PANORAMU 21. STOLETÍ.Nedávno jsem převzal šéfredaktorskou pozici v novém časopise SVĚT NA DLANI. Mimo to jsem ještě šéfredaktorem časopisu 21. STOLETÍ MOZKOVNA. To vše ve vydavatelství RF HOBBY. Cestuji po našich luzích i po vzdálených zemích a to jak reálně, tak po internetu. Snažím se českému čtenáři představit to nejlepší, co vymyslely moudré hlavy, kterých je u nás i ve světě habaděj.