Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

nyny.

2. 7. 2008 16:15
ondráš

viz níže a navrch přidávám, že hezky souborek stojící těch 28 melounů klusat na každou oslavu narozenin různých vojenských papalášů a byl velmi ale velmi oblíben. Parkanovou nemusím, ale tohle je první normální věc, kterou udělala a plně to schvaluji.

0 0
možnosti

CART09

2. 7. 2008 10:18
Armáda

Armáda tu má být aby zasahovala v krizových situacích, a ne aby dělala estrády... Takže pokud chcete mít estrádní soubor pro propagaci státu, obraťte se na ministerstvo kultury, ale ne obrany...

0 0
možnosti

Zuzana Hejná

2. 7. 2008 9:55
hm

Ondráš je dotován prý 28 mil. Kč/ r. Má-li 250 vystoupení ročně, pak je to přes 100 tis. na jedno vystoupení. Hezké.

Společně s paní ministryní se ptám: Co má folklorní soubor společného s armádou?  Že by marketingová kampaň pro nábor? :-)

0 0
možnosti

thufir

2. 7. 2008 9:50
vyřazení Ondráše z armády je správné

peníze armáda jistě využije lépe(Ondráš navíc tvoří civilisté). Vojenskou hudbu samozřejmě nechat. Ještě by mohla Vlasta konečně zrušit Duklu.

0 0
možnosti

Stará kára

1. 7. 2008 23:12
No jo, ale

1. Samozřejmě, že vojska měla své hudebníky (případně tambory, trubače). Ono se s maršem lépe pochoduje. Kampak pochoduje současná armáda?

2. Umělecké soubory v armádě byly založeny (jako mnoho jiných socialistických Potěmkin) proto, aby absolventům uměleckých škol umožil vojnu absolvovat - neabsolvovat. Existuje tento důvod v současnosti?  Uveďte reálný důvod, proč by profesionální folklorní soubor měla zřizovat právě armáda.

3. Když je soubor tak vynikající, tak žádaný, ať se osamostatní. Jistě ho 250 (vyprodaných) představení dobře uživí.

To nemá být obhajoba Parkanové. Jen poznámky k tomu, kdo je (případným) garantem kultury a kolik máme přispívat na kulturu, kterou nekonzumujeme.  Je to stejně uhozené, jako představy pražských divadelníků (tedy těch z tzv. neziskových společností).

0 0
možnosti

radim36

1. 7. 2008 22:32
Vojenský folklórní soubor?

No já nevím, já bych chápal, že vojáci by měli mít nějaké hudební soubory, které by produkovaly muziku na pochody a přehlídky. Ondráš jakožto folklórní taneční soubor do toho nezapadá.  Jestli se nepletu, tak Ondráš vznikl v podstatě z politických a propagandistických důvodů, komunisté chtěli folklórní vojenský soubor jako živoucí důkaz toho, že armáda je spjatá s prostým lidem. Akorát lidi, co v Ondráši dělali, způsobili svou prací, že se Ondráš stal z pouhého propagandistického nástroje skutečným uměleckým kvalitním souborem. Jenže bohužel dneska se armádě nijak nehodí, dneska už nejsou v armádě prostí rolníci a dělníci, co je povolali bránit svou vlast a které je nutno přes folklórní juchání ideologicky zpracovávat, ale vojenští profesionálové, kterým je folklór na nic.

0 0
možnosti

bullterrier

1. 7. 2008 22:31
Ha ha ha

Co po takové blbce "dobvý den pvapove vezd a pvuhů ..." chcete? Asi se s tím budete muset smířit, nebo ve volbách volit někoho jiného, než tento ksindl ;-)

0 0
možnosti

basata

1. 7. 2008 22:51
Re: Ha ha ha

Armáda potřebuje Posádkové orchestry a ne umělce, kteří poskakují na pódiu.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS